Megérkezett a "H" alom!

Panka, vagyis Pitypang Trikó Ch. Pitypang Rigli lánya, aki aktív vadászkutyaként nem lelkesedik a kiállításokért – így aztán egy győzelem után hanyagoltuk a dolgot. Párja MAGOR SÁMÁN lett, aki viszont HCH, HJCH, Lux.Ch. CACIB, stb…

De nem csak a kiemelkedő kiállítási eredményei miatt esett rá a választás, hanem a kedves természete, jó munkakészsége miatt és elsősorban azért, mert több utódja bizonyította kiváló vadászképességét. Talán a nagyapa, Betli (Luppa Vadász Fickó) mesés orrjósága megjelenik az unokákban. Ezt a reményt erősíti, hogy a dédszülők között olyan hírességek szerepelnek, mint Pitypang Gyöngéd Luca és Magor Báró, vagy az amerikai Triad’s Dry Martini, akik koruk kiemelkedő versenyzői voltak.

Az alom 2013. december 14-én született, 2 fiú és 6 kislány.

Az alom törzskönyve >>


Panka


Sámán


Sámán

 

Újra Banya-babák születtek!

Hookside Ekko from Pitypang, vagyis BANYA kölykei, négy lány és hat fiú, megszülettek 2012. június 20-án! Ők a Pitypang E alom.

Banya remek vadászkutya, temperamentumos és szenvedélyes, fáradhatatlanul keresi az elveszett vadat. Közepes méretű és csontozatú, talán ezért nem ismeri a fáradtságot, még a vadásznap végén is fitten végzi dolgát.

Ugyanakkor a lakásban csöndes, nyugodt, tudomásul veszi, ha épp nem ő van "napirenden". A tavalyi kölykei, a "CS" alom, beváltották  reményeinket: amellett, hogy remek vadászkutyák, ideális családi kedvencek is, akikkel könnyen lehet együttélni, kiemelkedően figyelmesek, okosak - és szenvedélyes vadászok lettek.

Remélem, az "E" banda is hasonlóan jó lesz!

A fedezőkan egy saját tenyésztésű kan, Pitypang Rubin, akinek alomtestvére, Rigli más sok kiváló utódot adott.
 


Banya

A kölykök törzskönyve >>

A kölykök fejlődése képekben >>

 

 

Pimasz babái megérkeztek 2011. július 3-án.
5 szuka és 2 kan kölyök született

Fejlődésük nyomon követhető galériájukban >> 
Bővebb infó >>


 

Banyababák már egyhónaposak, az ellető biztonságából, anya szoknyája mellől már kimerészkednek a külvilágba:

Bővebben az alomról >>

 

Végre Banya-babák!


Hookside Ekko from Pitypang
, vagyis BANYA kölykei, egy lány és öt fiú, megszülettek 2011. június 7-én! Ők a Pitypang CS alom.

Banya remek vadászkutya, temperamentumos és szenvedélyes, fáradhatatlanul keresi az elveszett vadat. Közepes méretű és csontozatú, talán ezért nem ismeri a fáradtságot, még a vadásznap végén is fitten végzi dolgát.

Ugyanakkor a lakásban csöndes, nyugodt, tudomásul veszi, ha épp nem ő van "napirenden". Remélem, kölykei is öröklik ideális természetét.

A fedezőkan a Luppa Vadász kennelből származik, ez a párosítás egy laza rokontenyésztés Pitypang Gyöngéd Lucára.
 

A kölykök törzskönyve >>


Banya


A kölykök

A kölykök fejlődése képekben >>
 

 

Pitypang Pimasz is babákat vár!  Születésük július elejére várható.


Pimasz portré


Pimasz


Táltos

Pimasz előző almából származó kölykök szép eredményeket érnek el kiállításokon és vadászmunkában egyaránt, így újra befedeztettük. A fedezőkan ezúttal: HGCh. ICh. EuCh. Csipkéskúti Táltos, aki fiatalabb korában aktív vadászkutya volt. Most 10 éves, ennek ellenére fitt, egészséges - jópár évet letagadhatna...

Táltos képei >>

Az alom törzskönyve >>

Ebből az alomból erőteljes, a standard nagyobb feléhez tartozó kölyköket várunk, szép, tipikus magyar vizsla arccal, fejjel és testfelépítéssel. Mindkét szülő stabil, harmonikus természetű, kiegyensúlyozott kutya kiemelkedő vadászati adottságokkal, így a kölyköket bármilyen munka célja bátran merem javasolni!

Tenyésztési szempontból értékük, hogy a régi, hagyományos magyar vérvonalakat viszik tovább, amelyek már sokszorosan bizonyították kiválóságukat.
 

 

Újra: Dorka-kölykök!

Ők a Pitypang "C" alom,  2011. január 24-én születtek. Sajnos császármetszésre volt szükség egy halott, rosszul fejlődött kölyök miatt, így most 6 baba van - 3 fiú, 3 lány.


A kölykök


Bédai Tangó

Dorkát most is egy idegen vonalú kannal fedeztettük. Bédai Tangót a vízi-mezei vizsga teljesítése során láttuk meg és lenyűgözött nagyszerű vadászati adottságaival és tökéletes testfelépítésével. Ezért döntöttem úgy, hogy fiatal kora ellenére kipróbálom a tenyésztésben. Mivel Dorka már több alommal bizonyított, így ő lett a kiszemelt ara.

Természetesen Tangó rendelkezik minden szükséges eredménnyel és a CSD vizsgálata is nagyon jó eredményt hozott.

A kölykök törzskönyve itt tekinthető meg, fejlődésük nyomon követhető a galériájukban.

 

Pitypang Akó bevadászott, VAV-os fiatal kan eladó!


Pitypang Ako

Szülei: Csővárberki Csúzli
és Pitypang Orka.

Fényképei itt láthatóak.

 


2010 nyarára két almot is várunk!

Először Hookside Ekko from Pitypang, vagyis Banya lett fedeztetve Slo Ch. Pitypang Mágnással.


Banya


Mágnás

Mágnás apja Luppa Vadász Fickó Betli, a hires versenykutya, a Field Trial Európa Kupa, és több mindenes verseny győztese, emellett a kiállításokon is jeleskedett, többszörös champion. (Betli anyja a világszerte híres Pitypang Gyöngéd Luca). Mágnás Szlovéniában családi kedvencként és vadászkutyaként él, de a kiállítási ringben és vadászvizsgákon is jeleskedett. Bár nem nagytestű, de jó felépítésű és csontozatú, nagyon szép kanos fejjel és extra sötét szemmel. 8 éves korára még teljesen fitt és egészséges. Amikor kezdő kutyaként találkoztam vele, lenyűgözött kiemelkedően "hosszú" orra, orrjósága és nagyon figuratív vadmegállása.

Itt látható az alom törzskönyve.

Beltenyésztettségi koefficiens: 5 generációra 1,1%, 10 generációra számolva 4,2%.

Az alom születése június elejére várható.

Szűk két héttel később fedeztettük Pitypang Riglit egy fiatal kannal, Csővárberki Újonc Daltonnal, Csővárberki Csúzli fiával.


Rigli


Újonc

Láttam Daltont dolgozni field trialon, és merem állítani, hogy a vadászkutyás sport nagy reménysége, a mezei versenyek mellett a vízi-mezei vizsgát is kitűnően teljesítette. Ezért döntöttem úgy, hogy viszonylag fiatal kora ellenére kipróbálom a tenyésztésben. Mind Dalton, mind Rigli diszplázia-mentesek, HD-A minősítést kaptak.

Itt látható az alom törzskönyve.

Beltenyésztettségi koefficiens: 5 generációra 0,4 %, 10 generációra számolva 5,4 %. Olyan régi, világhíres kutyákra megy vissza ez a kombináció, mint Hubertus Sába (vérhányad  11,3%) Mátai Vigéc Fickó (9,8%) Mátai Vöcsök (9,8%) Vadászfai Kozák (9%) and Mátai Aszú, Mátai Cseles and Mátai Csutka (kb 8%). Ők mind az 1970-90-es évek meghatározó vizslái voltak mind a kiállításokon, mind a munkaversenyeken.

Az alom születése június közepére várható.

 

Dorka kölykei már 2 hónaposak, így új családba költözhetnek. Még van eladó kan kölyök!

Aktívak, játékosan, egész nap "gyúrják" egymást - és a gyerekeket. Már teljes magabiztossággal ugrálnak akadálypályájukon, lelkesen keresik - cipelik az apportokat (őzlábat, fácánszárnyat).Dorka kölykei megszülettek november 25-én - tízen vannak!

Ők a Pitypang "A" alom.

Az egész banda egészséges és gyorsan fejlődik. 5 hetesen elfoglalták a "dühöngőt", a kutyaszobát:

A többi kép a galériájukban van, ahol fejlődésük nyomonkövethető.
 


VIZSLA-MENTÉS!

6 éves ivartalanított vizsla-lány szerető gazdát keres!, Lehetőleg gyerekes, kutyás családot keres, bentlakással - de a kert nem hátrány! Aktív, játékos, mint egy kölyök, de a lakásban nyugodt, csendes. Macskával nem lehet összebarátkoztatni, mert aktív vadászkutya volt.

Vadászkutyának is kiváló, vadászvizsgája van, jól keres és apportíroz.

 

Dorka (Pitypang Orka) újra vemhes!

Dorka Csúzli Csúzli

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam Dorka első gyerekeiről (V-alom), különösen a kölykök személyiségét, munkakészségét, vadászati adottságait dicsérik. Vidor és Vértes kiválóan teljesítette az alapvizsgát "korhatár alatt", sőt, Vértes az újvidéki CACIB kiállításon Fajtagyőztes lett - fiatal osztályból!

Ezért határoztam el, hogy újra befedeztetem Dorkát. Most az apa HGCH Csővárberki Csúzli, az utóbbi évek munkában legeredményesebb kanja, egyéni és csapat Európa kupa győztes, vízi-mezei versenyen CACIT, Mindenes Vizsla Főversenyen 3. helyezett volt. Ugyanakkor nagyon jó természetű, kellemes társ - Belgiumban együtt töltöttünk egy hetet, ismerem jól - igazi vizsla!

Most tízéves, ennek ellenére fitt, tavasszal még eredményes volt veterán-versenyen!

Rövid, feszes, nagyon jól szögellt kan, kicsit könnyű felépítésű, de Dorka erőteljes, erős csontozatú és gyönyörű fejű szuka.

A kölykök születése november 25-re várható, törzskönyvük itt megtekinthető.


A párosítás 5 generációra számolt beltenyésztési együtthatója 0%, 10 generációra számítva 7%. Az először megjelenő közös ősök: Mátai Darázs (S 4,5 D 6, 8) és Verőcei Aga.(S3 D7).

 

Másfél éves kan eladó, kiváló vadászati adottságokkal, alapkiképzett.

Gyerekbarát, kiváló családi kutya, más kutyákkal is barátságos.

Tenyészszemlés, alapvizsgázott.

 Újra: Pimasz babák!

Január 30-án megszülettek Pimasz babái, a Pitypang ZS alom.

A fedezőkan: Bédai Valley Hunter’s Bugac, akinek kiválóságát már sok utód bizonyítja (pl. a Visnyei Vadász P és T alom). Amerikai származású kutya, stabilan csípőízületi diszplázia mentes és kiválóan vadászó vonalból. 10 éves létére teljesen fitt, aktívan vadászik.

Pimasz első almából már jópár kölyök megmutatta, hogy méltó lesz kiváló őseihez, Bertához, Trézsihez, Amyshoz, Zsuzsóhoz.

Remélem, hogy a kis Zs-betűsök se maradnak el mögöttük: kiváló munkatulajdonságú, stabil idegrendszerű és okos, könnyen kezelhető kölyköket várok, akik a kiállításokon is reményteljesek  modern testfelépítéssel, és Berta gyönyörű, típusos fejével.

A kölykök fejlődése nyomon követhető galériájukban és a törzskönyvük itt látható.

 

Az igazi "kindermeglepetés"!

Ürmös, Pimasz süvölvény fia nyolchónaposan nagyfiúnak gondolta magát -
 és neki lett igaza! Pedig csak Sasa tüzelésének elején lazáskodtam el a dolgot.

Így december 13-án megszületett 5 baba (4 leány és 1 fiúcska).

Gyorsan megcsináltattuk Ürmös CSD-előszűrését, és szerencsére minden rendben van. Ő egyébként Tamás kezdő vadászkutyája, és nagyon jó képességeket, orrjóságot és elhozó hajlamot mutat. Az Európa kiállításon Kölyök-osztályban 2. lett.

Sitke-Sasa már szép kiállítási eredményekkel büszkélkedhet.

A kölykök leendő törzskönyvére pillantva rájöttem, hogy nem is rossz az ötlet: enyhe rokontenyésztés Csipkéskúti Rabló Bütyökre, így remélem szép és jó vizslákká cseperednek majd a "Z-alom" tagjai.

Galériájukban nyomon követhető fejlődésük. 

Ürmös Ürmös Az alom
 

Dorka kölykei szépen cseperednek! Már vadászkutya képességeiket is próbálgatom. Tűzbe jönnek a vadért, óriási csatákat vívnak egymással, hogy kié legyen a nyúlláb? És aminek nagyon örülök: céltudatos orrhasználatot mutatnak, amikor eldugom a ’vadat’ és korukhoz képest kitartóan keresik!

Vértes Vértes


Dorka kölykei szépen cseperednek
-
 öthetes korra kiérdemelték a "V" vagyis Vandálok nevet…

A kölykök galériája folyamatosan bővül. És ITT van rövid videó a babákról.


Kiállítási eredmények

Bár nem vagyunk szenvedélyes kiállításra járók -
 vizsláink, lévén aktív munkakutyák,  mindig halálra unják magukat -  de azért az idei szezonban is megtettük a magunkét!

Suhanc, a fiatal kan szerzett néhány junior győztességet, emellett megszerezte az első CAC és BOB címet is!  

Alomtestvére, Sitke pedig -
 a szlovén junior győztesség mellett -
 a CG-Champion címmel büszkélkedhet!

A turné harmadik résztvevője Pimasz volt, aki szintén begyűjtötte a CG-Champion címet.


 

Új alom született!

Dorka kölykei megszülettek!

Október 18-án éjjel 7 baba született, 4 fiú és 3 lány. Ők lesznek a Pitypang "V" alom.

Galériájukban folyamatosan nyomonkövethető fejlődésük, 4 hetes kortól majd egyéni
képeken is lehet figyelmi a kölykök fejlődését.

A fedezőkan: HJCH. Csipkéskúti Rabló Bütyök. Csípőizületi diszplázia szűrése: FDB "M".

Bütyök az apja Nana kölykeinek is, és az eddigi visszajelzések szerint a z utódok kiváló
vadászati adottságúak és temperamentumúak, néhányuk szépkiállítási eredményeket ért el.

Rabló Bütyök galériája - ITT

Sajnos Rabló kiállítási és munka karrierjét egy autóbaleset kerékbe törte másfél évesen, a válla és az állkapcsa sérült. Szerencsére teljesen felépült, mozgásképességét, terhelhetőségét is visszanyerte. Jó temperamentumú, elegáns megjelenésű kan, kiváló párt alkotnak Dorkával. Mindketten elegánsak, remélem, Dorka kiemelkedően szép, jellegzetes vizsla-feje és arckifejezése megjelenik majd a kölykökben is, miközben Rabló erősebb mellső és hátsó szögellései kicsit modernebb irányba tolják el Dorka hagyományosan vizslás, mérsékelten szögellt szerkezetét.

A nagyszülők is - mindkét oldalon - bizonyították kiváló küllemi és munka adottságaikat. Vadászfai Zsuzsó, Zámi Bütyök, Pitypang Berta - mindnyájan koruk kiemelkedően híres vizslái voltak!  És, Berta és Zsuzsó mindketten egészségesek így, 13 évesen is!
 

 

Február 4-én megszülettek Pimasz kölykei!

Minden rendben ment szerencsére!

A kiskutyák megtréfáltak egy kicsit: elõször szinte csak kanok születtek (félidõ állása 4:1 volt!), és a vége felé erõsítettek a lányok. A végeredmény döntetlen, 5 fiú és 5 lány kölyök vizsla.

A kölykök származása
itt.

2008. január 12-13: 2 x CACIB, Ljubljana:

Bemutatkozott Pitypang Suhanc és Pitypang Sitke! Mindketten legszebb fiatal címet nyertek. Pimasz 'férje' Csipkéskúti Parittya Vigéc pedig CACIB, BOB és Fajtacsoport 3. helyezett lett!

Piypang Suhanc és Csipkéskúti Parittya Vigéc

BiH Ch. Pitypang Pimasz vemhes.

Kölykeinek születése február elejére várható.
A fedezõkan:
BiH Ch.
Csipkéskúti Parittya Vigéc

Kiskutyák születtek!

November 26-án megszülettek Rigli babái, nyolc szuka és két kan. Mindnyájan egészségesek, jól fejlettek.2007. december 5.

Kölykök születése várható november végére!

A mama Rigli, a papa pedig Pitypang Öcskös Carlos, aki megkapta a Nemzetközi és a Magyar Champion címet is!
A szülők, nagyszülők, dédszülők mindegyike csípőízületi diszpláziavizsgálaton jó eredménnyel szerepelt, aktívan dolgozó kutyák (voltak).
A magyar (Mátai, Csatárkai, Pitypang), az amerikai, és az angol vizslatenyésztés fontos (de nem túlhasznált!) olyan vonalai fonódnak itt össze, ahol a küllem mellett a kiváló munkakészség elsődleges volt.
Remélem, Rigli elegáns, feminin feje, sötét szeme ellensúlyozza Carlos kissé túlzottan markáns, kanos fejét; mindketten kiváló szerkezetûek, feszes háttal, elegáns nyakkal.

Pitypang Öcskös Carlos
Pitypang Öcskös Carlos

2007.november 12.
Eladó növendék vizsla:
Pitypang Sitke (10 hónapos) szuka, jó felépítésű, kiváló vadászkutya adottságai vannak, testvérei többsége vadászkutya.

2007.november 2.

2. Vizsla majális

A tavaly megrendezett első Vizsla Majális, valamint az eddigi Vizsla Túrák sikere és népszerűsége alapján újabb közös találkozóra hívunk minden vizslát a gazdájával együtt! Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg.

2007. április 3.
Tovább>>

Vizsla Óvoda indul


"Vigyük minél többet társaságba!" hangzik a lelkiismeretes tenyésztő tanácsa, amikor kiválasztott kiskutyánkat magunkhoz szorítva kilépunk a kapun. Tervekkel és lelkesedéssel telve nézünk az elkövetkező...

Tovább>>;

Néhány kép legifjabb "kennelmesterünk" tevékenységéről:Almok:
Berta és Amys Splneny sen kölykei megszülettek december 21-én!
Pitypang Pocok 6 hetes korában:Amys Szlovákia versenyeken legeredményesebb kanja, öt országban vett részt eredményesen mindenes versenyen. (Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország és Magyarország.) Emellett Szlovák Szépségchampion -
 és CSD-mentes. Fényképe az archívumban látható.

Ez Berta utolsó alma.

Csitrit fedeztettük Pusziszóró Simonnal , 8 kölyök született márciusban.
Néhány kép:Simon FDB számos (kiemelkedoen jó, M minősítéssel), nyolc és fél éves kora ellenére intenzíven vadászik, teljesen egészséges. Erőteljes felépítésu, kiemelkedoen szép, típusos fejű kan. Anyja alomtestvére, Kilátótéri Fürge Mokány a kilencvenes évek elejének kiemelkedő kanja, nagyanyja, Kávai Pompás meg a nyolcvanas évek végének sztárja (mindketten vadásztak, vízi-mezei vizsgájuk volt.) Képek az archívumban! Apja Mátai Dudás, Mátai Csutkára vonaltenyésztett. (Mátai Csutka a nyolcvanas évek legeredményesebb szukája küllem és munka tekintetében egyaránt.)